Om oss

Labotek Nordic AB levererar kringutrustning för nordisk plastindustri från en rad välkända leverantörer. Som ledande leverantör kan vi erbjuda utrustning inom alla delar såsom, materialhantering, dosering, blandning, kylsystem, transportband, återvinning, samt varmkanaler.

Vi erbjuder också processhjälpmedel samt renkörningscompound. Vår egna serviceavdelning utför service på såväl vår egen som konkurrerande utrustning till fasta servicekontakt. Vår erfarenhet av plastproduktion gör det möjligt för oss att skräddarsy just din lösning för en effektiv produktion.

Vårt jobb är helt enkelt att göra våra kunders plastfabriker lönsamma!

Historik

1943. Labotek grundas utanför Köpenhamn. Redan från början inriktade på utrustning för plastproduktion. Grunden till dagens varumärke baserat på kvalitet lades tidigt.
1990 talet. Labotek beslutar att starta en filial i Sverige. Innan dessa har man verkat med distributörer.
2003. Sortimentet kompletteras så att det nu inte bara omfattar materialhantering och torkning. Samarbete med Frigel och Movacolor inleds för Att bredda sortimentet. Fler samarbetspartners tillkommer senare under 2004 och 2005. Vi är nu en komplett leverantör av kringsutrustning.
2006. Konceptet utvecklas till att också omfatta Norge.
2007. Expansion i Finland/Estland
2008. Labotek Nordic AB bildas som ett fristående distributions och servicebolag i Sverige.
2012. Labotek Nordic AB introducerar 5 års garanti på alla nya anläggningar vid tecknande av servicekontrakt.
Nu -. Vår bästa tid är nu! Bolaget utvecklas ständigt med nya leverantörer och koncept. Vår långa erfarenhet gör oss till en trygg partner nu och i framtiden.